Σαβ, 28 Απρίλιος
09:00 πμ Athens

Live Webinar: 8th OPEN STUDY CLUB – “ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: Ήλθε πράγματι ή ώρα για την εισαγωγή της στα ιατρεία μας;”

Speaker(s): Dr. Eng. Παναγιώτης Διαμαντόπουλος , Dr. Konstantinos Sergis DDS , Theodoros Trakas , ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ

Please login or register

In order to view this webinar you need to login into your account. Don't have an account? You can create one for free.

8th OPEN STUDY CLUB – “ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: Ήλθε πράγματι ή ώρα για την εισαγωγή της στα ιατρεία μας;”

Dr. Eng. Παναγιώτης Διαμαντόπουλος , Dr. Konstantinos Sergis DDS , Theodoros Trakas , ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ

Η διαδικτυακή ομάδα του Periocare.gr μετά το επιτυχημένο επετειακό συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2017 και συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες για το 2018, οργανώνει το 8th Open Study Club στις 28 Απριλίου 2018 στο Domotel Castri Contemporary Hotel.

Η διαδικτυακή ομάδα του Periocare.gr μετά το επιτυχημένο επετειακό συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2017 και συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες για το 2018, οργανώνει το 8th Open Study Club στις 28 Απριλίου 2018 στο Domotel Castri Contemporary Hotel. Το πρωινό session της συνεδρίας θα καλυφθεί με παρουσιάσεις σχεδίων θεραπείας από τους Σ.Βασταρδή & Θ.Τράκα. Το απογευματινό session έχει τίτλο: “ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: Ήλθε πράγματι ή ώρα για την εισαγωγή της στα ιατρεία μας;». Σήμερα υπάρχει καταιγισμός πληροφοριών γύρω από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην οδοντιατρική πράξη. Από τη μία πλευρά η χρησιμοποίηση της τόσο στην οργάνωση του σχεδίου θεραπείας, όσο και στην εκτέλεσή του εμφανίζει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλά περιστατικά. Από την άλλη υπάρχει μία διστακτικότητα από πολλούς συναδέλφους για την αποδοχή της, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για λόγους που αφορούν την ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Ο σύγχρονος οδοντίατρος θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για το σημερινό status της ψηφιακής οδοντιατρικής, την προβλεψιμότητα και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων της καθώς και την ευκολία ενσωμάτωσής της στα ιατρεία μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.00-09.15: Εγγραφές
09.15-09.30: Έναρξη (Γ. ΓΟΥΜΕΝΟΣ)
09.30-10.30: Παρουσίαση κλινικού περιστατικού Ι (Σ. ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ) Συν/στής: Θ. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ
10.30-11.00: Coffee Break
11.00-12.00: Παρουσίαση κλινικού περιστατικού ΙΙ

(Θ. ΤΡΑΚΑΣ)

Συν/στής: Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
12.00-13.00: Ελαφρύ γεύμα  
13.00-14.30: “ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ:  Ήλθε πράγματι ή ώρα για την εισαγωγή της στα ιατρεία μας;”

 

Μέρος Ι

Υπολογιστικά καθοδηγούμενη χειρουργική: 20 χρόνια μετά

(Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ )

Συν/στής: Ν. ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ
14.30-15.00: Coffee Break
15.00-16.30: “ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ:  Ήλθε πράγματι ή ώρα για την εισαγωγή της στα ιατρεία μας;”

 

Μέρος ΙΙ

Από τη ψηφιακή αποτύπωση στη παράδοση της προσθετικής εργασίας

(Κ. ΣΕΡΓΗΣ )

 
16.30-17.00: Συζήτηση

 


Release date: 28/04/2018
Expiration date: 28/04/2021

Speaker(s)

Dr. Eng. Παναγιώτης Διαμαντόπουλος

Ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος είναι Ερευνητής Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Ιατρικής Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

To γνωστικό του αντικείμενο καλύπτει την Eμβιομηχανική Eμφυτευμάτων (BEng, Brighton 1995), την Yπολογιστική Eμβιομηχανική (MPhil) και την Bιοιατρική Ψηφιακή Μοντελοποίηση (DPhil, Sussex 2001), με σκοπό τον προεγχειρητικό σχεδιασμό, την χειρουργική καθοδήγηση και την εξατομίκευση εργαλείων και εμφυτευμάτων.

 

Η διδακτορική του διατριβή πρότεινε για πρώτη φορά την σύνδεση της ιατρικής απεικόνισης με τον ψηφιακό σχεδιασμό, την εικονική προσομοίωση και την τρισδιάστατη εκτύπωση, αναδεικνύοντας την αξία των σχετικών διαδικασιών στην κλινική πράξη και βάζοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη τρισδιάστατων μεθόδων για προσωποποιημένες διαδικασίες στην Ιατρική.

 

Ο Δρ Διαμαντόπουλος έχει αναγνωριστεί ως ‘Διακεκριμένος Επιστήμονας’ για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Χειρουργικής.

Dr. Konstantinos Sergis DDS

Ο Κωνσταντίνος Σέργης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006.

 

Στο διάστημα 2008 έως 2010 γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου της Σκωτίας, στο πρόγραμμα της Οδοντικής Προσθετικής και Εμφυτευμάτων, όπου και αποκτά και τον τίτλο του Master της Κλινικής Προσθετικής – MClinDent in Prosthodontics (Edin).

 

Επίσης, εργάζεται σε πολυκλινική του Ηνωμένου Βασιλείου, με έμφαση στην ακίνητη προσθετική και την αισθητική οδοντιατρική.

 

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια της κλινικής άσκησης των φοιτητών.

 

Από τον Ιανουάριο του 2011 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην περιοχή του Κορυδαλλού Αττικής, με εξειδίκευση στην προσθετολογία, την αισθητική οδοντιατρική, τα οδοντικά εμφυτεύματα καθώς και τις ψηφιακές εφαρμογές της κλινικής προσθετικής.

 

 Από το 2015 δραστηριοποιείται παράλληα ως Key Opinion Leader του ενδοστοματικού σαρωτή TRIOS της εταιρίας 3Shape στην ΕλλάδαΕίναι μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρείες μεταξύ των οποίων της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρίας (ΕPΑ), της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας (ΕΛΠΕ), της ICOI Hellas, της Ελληνικής Ακαδημίας Ψηφιακής Υπολογιστικής Οδοντιατρικής (ΕΑΨΥΟ), του Royal College of Surgeons του Εδιμβούργου, καθώς και του General Dental Council του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Dr. Konstantinos Sergis received his undergraduate degree in Dentistry (D.D.S) in 2006 from the National and Kapodistrian University of Athens, Greece. In 2010 he completed his master of science in Prosthodontics
(MClinDent Prosthodontics) from the University of Edinburgh (Prof. Richard Ibbetson), United Kingdom. Following his professional training, Dr Sergis established a private practice in Athens, oriented in clinical prosthodontics, implantology and digital dentistry. In 2011, he became a Clinical Instructor of the Dental School of Athens. Ever since, he has been contributing to the clinical training of undergraduate and postgraduate students in the fields of prosthodontics and digital dentistry. Dr. Sergis is an active member of European Prosthodontic Association (EPA), ITI academy, and Greek Prosthodontic Association. In 2015, he completed his advanced training in digital dentistry in Copenhagen, Denmark and he became a Key Opinion Leader (KOL) of 3Shape in Greece. His clinic became the first demo- clinic of Trios3 intraoral scanner, introducing digitally guided proshodontics and dental implants applications. Dr. Sergis has published several articles in greek and international journals and lectures nationally and internationally.

Theodoros Trakas

Ο Θεόδωρος Γ.

 • Τράκας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  το 1998.
 • Ακολούθως από το 2000 ως το 2003 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Advanced Prosthodontic Program) στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστόνη, ΗΠΑ.
 • Από το 2003 έως το 2010 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική της προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Είναι ενεργό μέλος της Εταιρίας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, στην οποία υπηρετεί ως μέλος του ΔΣ.
 • Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Από το 2003 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ

Βιογραφικό σημείωμα

 

 • Γεννήθηκα στο Βόλο το 1971.
 • Τελείωσα την Οδοντιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π. Αθηνών το 1995.
 • Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως οπλίτης οδοντίατρος .
 • Σπούδασα περιοδοντολογία στην Οδοντιατρική Σχολη του κρατικού πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στη Νέα Ορλεάνη (Louisiana State University, LSU) από το 1998-2001 με υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών  και αποφοίτησα με Μάστερ στη Βιολογία Στόματος.
 • Εργάστηκα στο ίδιο πανεπιστήμιο από το 2001 έως το 2009 και έφτασα ως τον βαθμό του Associate Professor.
 • Ήμουν Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Περιοδοντολογίας από το 2006 έως το 2009.
 • Έλαβα διακρίσεις ως ερευνητής και εκπαιδευτικός.
 • Έχω δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά της ειδικότητάς μου, και παρουσίασα πρωτότυπη έρευνα σε διεθνή συνέδρια.
 • Έλαβα κρατική χρηματοδότηση για έρευνα στις ΗΠΑ επι σειρά ετών.
 • Έγιναμέλος της American Academy of Periodontology, American Academy of Osseointegration και άλλους επαγγελματικούς συνδέσμους.
 • Είμαι Director στο ITI Study Club Θεσσαλίας.
 • Διατηρώ οδοντιατρείο στο Βόλο από το 2009 και ασχολούμαι αποκλειστικά με την περιοδοντολογία και την εμφυτευματολογία.

Ask the Expert

Leave a Reply