Τρι, 17 Δεκέμβριος
15:00 μμ New York

Live Webinar: H ανασύσταση του ενδοδοντικά θεραπευμένου όδοντος με την χρήση τεχνητών αξόνων

Speaker(s): ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙΤΣΑΣ DDS

Please login or register

In order to view this webinar you need to login into your account. Don't have an account? You can create one for free.

H ανασύσταση του ενδοδοντικά θεραπευμένου όδοντος με την χρήση τεχνητών αξόνων

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙΤΣΑΣ DDS

Ειδικά σχεδιασμένοι και από ίνες υάλου ή άνθρακος κατασκευασμένοι άξονες, συγκολλούνται κατόπιν προετοιμασίας της οδοντίνης, διαμέσου των ρητινούχων συνθετικών κονιών και χάρη στις παρόμοιες προς εκείνας του οδόντος φυσικάς ιδιότητας, όπως π.χ.

το όριο της ελαστικότητος, το τελικό σύνολον “τεχνητή μύλη-άξονας-κονία-οδούς” προσδίδουν στο προσβεβλημένο δόντι την αρχική του μορφή και λειτουργία.

Δια μέσου, τέλος, ανασκοπήσεως της πρόσφατης διεθνούς βιβλιογραφίας και με την βοήθεια κλινικών περιπτώσεων, ο ομιλητής θα προσπαθήσει να μεταδώσει στους συναδέλφους την κλινική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί ο οδοντίατρος ώστε να επιτευχθεί μία ανασύστασις με πρόγνωση μακροχρόνια, από λειτουργικής και αισθητικής απόψεως.


Release date: 17/12/2013
Expiration date: 17/12/2016

“H ανασύσταση του ενδοδοντικά θεραπευμένου όδοντος με την χρήση τεχνητών αξόνων” is co-sponsored by Tribune Group GmbH. Tribune Group GmbH is a recognized ADA CERP and AGD PACE provider.

Speaker(s)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙΤΣΑΣ DDS

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1974 και το 1986 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Στην τριετία 1990-93, διετέλεσε εντεταλμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sacro Cuore Dental School της Ρώμης. Από το 1998 έως το 2001 ήταν καθηγητής στην Ενδοδοντία στο Πανεπιστήμιο La Sapienza Dental School της Ρώμης. Είναι εντεταλμένος καθηγητής και επίτιμος επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Σιένα στο Τμήμα Head and Neck Human Anatomy στην Οδοντιατρική Σχολή. Είναι μέλος της Stomatologic Association Amici di Brugg, ενεργό μέλος των: Italian Academy of Restorative Dentistry, International Academy of Dental Materials, Italian Academy of Endodontics, ειναι Certified member of European Society of Endodontology, active member of European Academy of Aesthetic Dentistry, of the Italian Academy of Microscopic Dentistry, International Group of Stomatologic Research, International Academy of Dental Research, Italian Society of Anatomy και πολλών άλλων ιταλικών και διεθνών Ακαδημιών.

Είναι συγγραφέας μονογραφιών, μερικών βιβλίων και πάνω από 80 επιστημονικών άρθρων στην Οδοντική Ανατομία, την Οδοντιατρική Αποκατάσταση, την Ενδοδοντία και τα Οδοντιατρικά Υλικά. Έχει δώσει επανειλημμένα διαλέξεις στην Ιταλία και στο εξωτερικό και έχει προσωπική πρακτική κυρίως προσανατολισμένη στην Οδοντιατρική Αποκατάσταση.

Απο το ακ.ετος 2005-2006 εως το 2010 κατειχε την εδρα των Οδοντιατρικων Υλικων σην σχολη Χημικων του Παν. της Σιενας στο τμημα Τεχνολογιας των Βιο υλικων.

Απο το ακ. ετος 2010 εως σημερα ειναι καθηγητης επι συμβασει στο πανεπιστημιο της Genova.

Ask the Expert

Leave a Reply